lauantai 28. maaliskuuta 2015

Steampunk-kuppila

Viime aikoina facebookkiini on tipahdellut vähän väliä mainintoja Helsinkiin vastikään avatusta Steam Hellsingistä, steampunk-teemaisesta baarista. Steampunk ei sinänsä ole ihan minun juttuni, mutta arvostan historiallisuutta twisteillä, joten on steampunkillakin paikka sydämessäni. Kavereiden paikasta laittamat kuvat olivat vakuuttavia ja paikassa tarjoillaan teedrinkkejä ja kurkkuvoileipiä. Olihan se mentävä testaamaan kun kaverit menivät sinne perinteisen Kaislan sijaan.


Sisustukseen oli kyllä panostettu. Ihailin erityisesti eriparisia sohvia ja nojatuoleja, vaikutti ainakin kovasti siltä, että joku on tonkinut erinäisiä kierrätysliikkeitä ja vastaavia. Myös lamput olivat keskenään erilaisia, mutta paikan tunnelmaan hyvin sopivia kattokruunuja ja muita vastaavia. Lisäksi joka paikassa oli erinäistä roipetta, josta ei oikein tiennyt mistä oli lähtöisin. Seinällä oli mm. moottoripyörä!


Paikan keski-ikä oli yllättävän korkea, oletettavasti tiistai-illasta johtuva. Olin itse ilmeisesti nuorimpia paikalla, vanhimmat olivat keski-ikäisiä tai jopa sen ylittäneitä. Hipsterprosentti oli melko korkea, mutta olivat erillisiä pieniä porukoita. Taustamusiikki oli hivenen liian kova mukavaan seurusteluun jopa oman pöydän kesken, mutta ei ainakaan tarvinnut murehtia kenenkään salakuuntelevan.


Missään ei ollut selkeää listaa siitä mitä on tarjolla, mistä tulee minulta iso miinus. Olen aina vähän ulalla siitä mitä haluaisin enkä haluaisi arpoa sitä henkilökunnan kanssa vaan tehdä jotain rajauksia jo ennen ihmiskontaktia. After werk -lista kyllä oli, mutta selvästi valikoima olisi ollut myös isompi. Mutta kohtuullinen cava-lasi neljällä eurolla, se oli mukavaa. Syötävää ei saa tilattua vaan kurkkuvoileipiä tarjoillaan pöytiin. Valitettavasti en osaa sanoa niistä mitään, koska tehokkaasti jäi meidän pöytä väliin molemmilla huomaamillamme tarjoilukierroksilla. Netistä ei löydy paljoa mitään muuta tietoa paikasta kuin osoite ja aukioloajat, mutta eiköhän tilanne korjaannu ajan kanssa.

Teeastiasto oli edellisen seurueen jäljiltä pöydässä.
 Loppuarvio: Ihan mukava paikka, mutta jos haluan istua kavereiden kanssa iltaa, saatan edelleen suunnata ennemmin Kaislaan. Haluan tosin testata teen, joten annan paikalle myös toisen mahdollisuuden joku ilta. Ja taidan myös laittaa palautetta taustamusiikista, sillä en ollut ainoa seurueestamme joka sitä harmitteli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti