maanantai 13. heinäkuuta 2015

Silmäkarkkia pelimaailmasta

Olen pitkästä aikaa eksynyt tietokonepelien maailmaan. Parisuhteeni partainen osapuoli meni ja esitteli minulle Humble Bundlen, olen siitä toki tuolta toiselta aiemmin kuullut, mutta en ole mennyt itse tutustumaan enempää aiemmin. Sivusto tarjoaa viikottain paketin pelejä eri teemoilla ja peruspaketista saa maksaa juuri niin paljon kuin haluaa. Enemmän maksamalla saa enemmän pelejä ja on myös mahdollista määritellä esimerkiksi minkä verran rahoista menee minkäkin pelin tekijöille.

Minulle peleissä yksi tärkeä tekijä on kaunis ulkonäkö, joten bundle johon sorruin oli sopivasti nimeltään Eye Candy 3. Tuo toinen halusi näyttää minulle siinä olevan Tengamin trailerin. Ihastuin välittömästi! Tutustuin myös muutamaan muuhun bundlessa olleeseen peliin, mutta ainakaan vielä mikään niistä ei ihan vakuuttanut.




Tengamissa seikkaillaan kauniissa pop up-kirjassa, joten pelihahmokin on kaksiulotteinen. Maailma inspiroituu perinteisestä japanilaisesta taiteesta ja se näkyy ja kuuluu. Peli on kliksuttelua ja tässä ei mätkitä. Pulmat ratkaistaan päättelemällä ja taittelemalla kirjan osia eri tavoin. Välillä meinasi mennä hermo kun yritin asioita liian vaikeasti, mutta jossain vaiheessa oikeakin ratkaisu löytyi. Pelissä saa myös halutessaan vihjeitä, jotka helpottivat minua paljon. Joku enemmän ongelmanratkaisukeskeisiä pelejä pelannut ei niitä varmastikaan käytä, itse en olisi varmaan päässyt läpi ilman. Tengami ei ole kuin muutaman tunnin peli, joten ei välttämättä kannata taistella kovin kauan jos peliä ei saa toimimaan Steamin kautta... *köh* Ja vika siis on mitä ilmeisemmin minun koneessani, ei meinaa läppärissä riittää aina tehot.

Tengami on siis kaunis, japani-inspiroinut ongelmanratkaisupeli, jossa ei montaa tuntia mene. Olisin mielelläni seikkaillut kauniissa maailmassa enemmänkin, mutta pitänee palata sinne uudelleen sitten kun ei ole enää tuoreena mielessä.

Toinen peli, jonka olen juuri pelannut on Lumino City. Tästä tekisi mieli laittaa vain sydämiä ja huutomerkkejä! Olen selittänyt tästä vähän kaikille, jotka olen viime aikoina kohdannut, koska oh, se on niiin kaunis! Kaupunki on käsin rakennettu paperista! Ja vähän muustakin toki, siellä on mm. minivaloja ja moottoreita. Valmis kaupunki on yli kolme metriä korkea ja sitä on ollut tekemässä huikea joukko taitavia tekijöitä. Lumino City on myös voittanut monia palkintoja, mutta keskityn itse vaan hihkumaan kuinka kaunis se on. Ai, tuli jo selväksi? Jatketaan siis.


Lumino City jatkaa siitä mihin Lume jäi. En ole itse ensimmäistä osaa pelannut eikä se haitannut mitään, mitä nyt mietityttää saisikohan sen käsiinsä ja jaksaakohan koneparkani vielä senkin... Kaupungissa seikkailee tyttö nimeltään Lumi ja tapahtumat alkavat kun hänen isoisänsä siepataan ja Lumi lähtee pelastamaan häntä. Pelin edetessä isoisän tarina kuoriutuu vähän kerrallaan, sitä mukaa kun Lumi korjaa kaupungin sähköjä ja rattaita ja kulkee paikasta toiseen. Juu, korjaa sähköjä ja rattaita. Tässäkin pelissä tarvitaan siis päättelykykä ja vielä enemmän kärsivällisyyttä testailla asioita. Pääsin mm. tutustumaan reikäkortteihin ja sähkökytkentöihin tämän pelin kanssa. Jos ne ovat sinulle yhtä vieraita kuin minulle etkä tunnu saavan mistään kunnolla kiinni niin ei hätää, löydät varmasti apua jostain Let's play -videosta tai Walkthroughsta. Ja suosittelen kiinnittämään huomiota sitruunoihin. Sekä siihen, että sinulla on tarpeeksi muistia käytössä, minulla peli kaatui muutaman kerran sen takia.

Lumino City on kaunis ja todella yksityiskohtainen. Klikkailin koko ajan joka paikkaan ja yritin päästä kurkkimaan kaikkialle. Joskus vaeltelin ihan turhaan edes takaisin vain nähdäkseni vähän lisää. En ole ollut hetkeen aikaan mistään pelistä näin innoissani! Tämäkin loppui siis kesken, mutta vika taitaa oikeastaan olla siinä, että pelasin pitkään lähinnä eri Simssejä.

Niin tosiaan. Lumino City ei siis ole tuosta Eye Candy 3 bundlesta vaan viime viikon Leading Ladies 2 bundlesta. Siinä oli useampi kiinnostava peli, joihin ajattelin lähiaikoina tutustua. Katsotaan vaan tosiaan minkälaisia tyhjennysoperaatioita se vaan vaatii läppärilleni. Jos siis haluat tutustua erilaisiin peleihin halvalla, kannattaa tutustua Humble Bundleen. Jos et halua käyttää rahojasi vahingossa peleihin, pysy kaukana. Äläkä tilaa uutiskirjettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti