tiistai 12. heinäkuuta 2016

Teeholistin tunnustukset

Uusi ihana teepannu! Se on nätti! Lasinen, pieni ja siro, mutta vetää silti yli litran eikä maksanut mansikoita niin kuin kaikki muut kohtaamani lasipannut.



Teepannu on kotoisin Pentikistä ja nimeltään Elegia. Kansi ja sihti ovat terästä, lasinen pannu kestää konepesun! Hintaa tällä kaunokaisella oli vain 29 euroa. Hyvin käytetty promo-sunnuntai Finnconissa siis kun googlettelu tuotti tulosta.

Sihti on mukavan tiheä ja se on helppo poistaa teen valmistuttua siinä olevasta sangasta. Ei ole ainakaan tähän mennessä kuumennut niin, että siihen olisi ikävä koskea. Samaa ei voi sanoa esimerkiksi Marimekon Oiva-teekannusta, jonka teesihdin poisto on sormille ikävää. Toisaalta se on niin matala, että teoreettisesti sen voisi myös jättää paikoillen.


Pannun saa mukavasti osiin. Toki se on ihan odotettavissakin kun teräsosat eivät kestä konepesua ja itse pannu kestää. Tuo metallinen suppilo pitää niin sihdin kuin kannenkin paikoillaan. Siinä on reiät, joista tee valuu ja pannusta on ylipäänsä mukava kaataa. Lasipannun keveys auttaa asiaa, mutta ei myöskään läikytä yhtään.

Lasiteepannu on ollut jo pidempään ostoslistalla ihan sen takia kun Ouva toi aikoinaan Kanadasta teekukkia. Pannu on tosin sen verran miellyttävä, että sitä on tullut käytettyä paljon ihan kaikkeen muuhunkin. Voi olla, että vanha keraaminen pannuni saa siirtyä eteenpäin uuden tieltä.

Kuvassa pannu on ilman sihtiä ja sisältää vihreää teetä. Samalla pääsette ihailemaan uuden asunnon lattiaa, koska milloinkas sitä ei kyyhöttäisi lattialla ottaessaan kuvia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti