perjantai 16. toukokuuta 2014

Huulipunavallankumous!

Facebook kertoi minulle, että tänään vietetään huulipunavallankumousta. Tapahtuma kertoo seuraavaa:
"Punainen kannustaa ja innostaa naisia pitämään huolta hyvinvoinnistaan pienillä teoilla.
Uskomme, että tie merkittäviin tuloksiin lähtee pienistä onnistumisista. Uskomme myös, että onnistumiset saavat lisäpotkua rohkeudesta ja itsevarmuudesta. Mikäpä muu olisi siihen parempi onnenamuletti kuin vähän rohkeampi huulipuna?

Haastamme kaikki naiset mukaan Huulipunavallankumoukseen aloittamaan onnistumisen kierteen! Punaa siis huulesi 16.5. merkiksi siitä, että naisten sydän- ja hengitysterveys on lähellä sinunkin sydäntäsi.

Kutsu myös ystäväsi mukaan ja julkaise kuva punaisista huulistasi. Tehdään yhdessä punaisen suukon arvoinen kampanja!"

Rakastan itse huulipunia ja jos on vielä hyvä (teko)syy käyttää moista niin mikäs siinä. Vielä lukiossa huulipuna oli huulilla päivittäin, nykyään harvemmin kun huulet on jatkuvasti sen verran kuivat, ettei huulipuna asetu nätisti sitten millään. Varmasti auttaisi jos lopettaisin itse vahingossa tapahtuvan huulien repimisen ylähampailla.
Mutta, huulipunia!

Minulla ei ole kuin viisi punaa, joista vanhimmilla on ikää vähän turhan paljon, mutta kun ne on hyvän sävyisiä. Kuvassa punat on järjestetty vanhimmasta uusimpaan ja sen vähän huomaa.
1. Maybelline Satin Collection Empire Red. Täydellinen punainen minulle, ei ole liian kirkas eikä taita esim. oranssiin. Tämä oli lähes aina huulilla silloin kun jaksoin päivittäin meikata.
2. Maybelline Color Sensational Pleasure Me Red. Mukamas tummempi punainen kuin edellinen, mutta ei ollutkaan. Aavistuksen kirkkaampi puna, mutta edelleen minulle tarpeeksi tumma.
3. MAC Dark Side. Sain viimein hankittua oikeasti tumman punan. Kunnon viininpunainen, vähän violettiin taittava. Saa ihoni näyttämään ihan valkoiselta, mutta on silti ihana ja toimii myös ilman muuta meikkiä!
4. MAC Impassioned. Kunnolla pinkki kesähuulipuna, jota joskus rakastan ja josta joskus mietin mikä minuun oikein iski.
5. Lumene Wild Rose Lipstick Lupiineja. Jostain syystä näyttää kuvassa miltei yhtä tummalta kuin Dark Side vaikka on selkeästi vaaleampi ja liilampi. Toimii myös kivasti ilman muuta meikkiä ja on nykyään normaalimpi arkihuulipunani. Jostain syystä myös tykkää tippua, ensimmäisellä käyttökerralla jo ja kuvaa ottaessa kolhaisin pariin otteeseen lisää...

Ekstrana kuvassa huulipunasivellin, jonka nimiin vannon, ja kaksi tarpeisiini sopivaa rajauskynää. Huulipunasivellin on Duroyn ja siitä kätevä, että tuon alaosan kun vetää irti niin sivellin menee piiloon ja siitä saa kotelon. Kirkkaampi kynä on L´oréalin Contour Parfait sävy Cherry, mitä olen käyttänyt vuosia, uusinut vain välillä kynän. Käy kivasti noiden kirkkaampien kanssa. Violetimpi on ikuisuuden vanha Rimmel, sävyltä Black Tulip, joka taas käy kivasti noiden violetimpien kanssa yhteen.

En ole koskaan ymmärtänyt miten ihmiset sotkevat huulipunan kanssa, mutta toisaalta harvat käyttävät huulipunaa päivittäin nykymaailmassa. Varmaan vähän sama kuin korkokenkien kanssa: harjoittelukysymys.

Jos haluan varmistaa huulipunan pysymisen teen itse seuraavasti: rajaan huulet, joskus väritän kokonaan. Levitän huulipunan siveltimellä ja "pussaan" ylimääräisen pois paperille. Tuputan sormella puuteria niin, että pinnasta tulee matta, jonka jälkeen levitän uuden kerroksen. Jos jaksan, toistan vielä ainakin kerran, mutta tuokin lisää mielestäni ihan mukavasti pysyvyyttä.

Huulipunasiveltimen hyvä puoli on muuten tasaisen värin lisäksi se, että pystyy myös kerrostamaan eri sävyjä! Nytkin huulillani on Empire Redia ja Lupiineja.

Loppuun vielä kuva kun huulilla on Lupiineja, tulee ehkä sen oikea sävy paremmin esiin: 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti