torstai 14. toukokuuta 2015

Hanami raekuurossa

Tänään suuntasin ystävien kanssa Roihuvuoreen ihmettelemään kirsikankukkajuhlaa. En vielä eilen tiennyt olevani menossa, joten en ollut varautunut pikniköimään tai muutenkaan ulkoilemaan, mutta muistin sentään laittaa aurinkorasvaa kasvoille. Muut hoitivat viltti ja eväspuolen, sain myös kyydin Nnalta ja puolisoltaan, kämppiskin lähti mukaan, noin vartin varoitusajalla.


Ensitunnelma oli hivenen synkkä kun toimme mukanamme pilvet, mutta istuuduttiin silti jo aiemmin paikalle ehtineiden seuraan. Pian saimmekin niskaamme ensin vettä ja sen jälkeen rakeita. Onneksi useampi oli varautunut sateenvarjoin, joten pienellä tiivistyksellä rakeet torjuttiin. Oli jotenkin absurdin huvittavaa istua raekuurossa piknikillä. Samalla siinä oli jotain hyvin kotoista, vähän kuin 2010 vappuna kun satoi lunta. Aurinkokin näyttäytyi pian ja alue, jolla oltiin oli mukavasti väljentynyt.


Paikalla oli vähemmän yllättäen paljon väkeä, mutta sekaan mahtui hyvin. Ihmiset myös vaihtuivat tasaiseen tahtiin puistossa, luultavasti epävakaan sään takia, joten sekaan mahtui myös myöhemmät tulijat. Paikalta löytyi erilaisia ruokakojuja, japanilaista kulttuuria ja vierailijoiden joukossa oli paljon erilaisia koiria. Mukava kevään ensimmäinen piknik kun vapun vietin sisätiloissa.



Ilmeisesti eilen on ollut kirsikoiden kukinnan huippuhetki, mutta vielä ehtii käydä! Ja jos menee jonain muuna päivänä niin varmasti on väljempää. Vaaleanpunaisten pilvien puisto oli ihastuttava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti