tiistai 10. kesäkuuta 2014

Alppiruusupuisto

En aina välillä ole täysin vakuuttunut siitä, että Helsinki on mieleinen asuinpaikka. Kuitenkin tässä on monia hyviä puolia ja erityisesti nautin kauniista alueista, joita kyllä riittää. Sunnuntai-iltana käytiin poikaystävän kanssa iltakävelyllä yhdessä lähistön kauneimmista paikoista, Alppiruusupuistossa. Paikka on edukseen erityisesti näin kesäkuun alussa kun rodot ja atsaleat molemmat kukkivat, mutta on siellä seikkailtu myös pimeällä talvella. Eri tavalla upea, mutta vaikuttava niinkin. Mutta nyt kun kasvit ovat kukassa niin siellä vain humaltuu kauneudesta ja tuoksusta. Yksi hienoimpia hetkiä on aina kun päätyy sellaiselle polulle, jonka yli alppiruusut kasvavat. Ikään kuin olisi viidakossa, mutta ilman kuumuutta ja kosteutta. Arvostan.


Alppiruusut ovat valtavia. Paikoitellen enemmän puita kuin pensaita. Ylemmässä kuvassa seisottiin näköalatasanteella ja silti osa noista oli meitä korkeampia. Lisäksi täysikasvuisista puista saa vähän ehkä perspektiiviä.


Alppiruusujen värikirjo on myös uskomaton. Löytyy tietenkin ne normaalit valkoinen ja sellainen vähän fuksia, mutta myös haaleaa violettia, niin hento vaaleanpunainen ettei ole varma onko kyseessä näköharha ja muita vastaavia. Myös atsaleoissa on upeita värejä: oranssia, persikkaa, pinkkiä, vaaleanpunaista, keltaista.


Jos et ole jo käynyt Alppiruusupuistossa niin parhaat hetket on ennen juhannusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti