lauantai 9. huhtikuuta 2016

Viimeinkin: Osoitekirja!

Olen aina rakastanut erilaisia vihkoja, muistilappuja ja ylipäänsä käsinkirjoittamista. Pidän edelleen tiiviisti paperikalenteria ja täyteen kirjoitettuja päiväkirjoja löytyy useampi. Olen kaivannut useaan otteeseen puhelinluetteloa vaikkakin nykypäivänä numerot eivät ihan niin helposti häviä kokonaan kuin vielä 3310:n aikoihin. On siis täysin loogista, että nähdessäni Ouvan Kanadasta mukanaan tuoman Spiderman-osoitekirjan tajusin, että minäkin haluan! Osoitekirjoja vaan myydään ihan tosi huonosti missään tai jos myydään niin ne on tosi simppeleitä ja no, tylsiä. Olen selannut ebayta ja vastaavia aivan liikaa, mutta oikein mikään ei ole tyydyttänyt.

Kunnes eräs samaan nörttinaisryhmään kuuluva henkilö kertoi haluavansa osoitekirjan ja laittoi linkin haluamaansa. Aivan ihana kukkakuosi! Vanhahtavat sivut! Ja niitä kuoseja oli vielä useaa erilaista, kaikki eivät edes olleet kukkakuoseja. Nauli voitti minut heti puolelleen. Kyseessä on saksalainen kahden sisaruksen käsinsitomia kirjoja myyvä liike. Päällyspaperit ovat huonekaluverhoiluun käytettäviä italialaisia papereita, joiden kuosit ovat värikylläisi ja kerta kaikkisen ihastuttavia.


Osoitekirjoja on saatavilla kahta kokoa. Iso on valtava, pöydälle tarkoitettu 232 sivuinen mammutti. Pienempi on hyvin pöytälaatikkoon tai laukkuun sujautettava ja sisältää 96 sivua. Halusin ehdottomasti pienemmän, mikä aiheutti hetken aikaa päänvaivaa kun haluamani kuosi oli etsyssä vain isossa koossa. Onneksi on mahdollisuus tiedustella tilaustyötä ilman lisähintaa ja selvisi että pieni kirja siitä onnistuu kyllä. Minulle ei olisi ollut katastrofi jos ei olisikaan onnistunut kun pallottelin pitkään saman kuosin kahden eri vaihtoehdon välillä. Ylipäänsä olin Naulin toimintaan todella tyytyväinen. Kysymykseeni vastattiin nopeasti ja ystävällisesti, tilauksen tilanteesta sai hyvin tietoa ja paketti tuli nopeasti perille.

Ehdottomasti lisäpisteitä sisarukset saavat siitä, että jo paketin avaaminen ilahdutti! Kirjan mukana tuli kaksi korttia, joista toisen takana oli käsinkirjoitetut terveiset, ja kaksi sydäntä eri päällyspaperia kuin valitsemani. Kirja oli myös pakattu nätisti paperiin.


Hihkuin jälleen kuin pieni lapsi avatessani pakettia. Se on vihreä ja ihana ja niin kaunis!


Sivut ovat nätisti kellertävät ja tilaa on mukavasti. Mahtuu osoite, puhelinnumero ja sähköposti ainakin, joten kaikki oleelliset yhteystiedot löytyvät helposti samasta paikasta.


Huvitti kun toinen sydämistä oli juuri se värivaihtoehto mitä mietin toisena vaihtoehtona. Punainenkin olisi ollut kaunis, mutta yleensä tällaisissa valintatilanteissa päädyn yleensä vihreään. Vaatteen kohdalla vaaka olisi saattanut kallistua ennemmin punaiseen. Vähän sääli ettei osoitekirjassa ole kohtaa, johon sydämen saisi kokonaisena. Sisäkansikin on samaa paperia, mutta se katkeaa aina kriittisellä kohdalla. Onneksi ei ole kyse kuin omasta pienestä päähänpistostani eikä mistään isosta. Kaiken kaikkiaan olen aivan ihastuksissani, jopa siinä määrin etten meinaa raaskia laittaa osoitteita ylös...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti