Sitruunainen kääretorttu
Taikina
- 4 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- ½ dl perunajauhoja
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 prk (à 200 g) sitruunarahkaa
- ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 dl vispikermaa
- Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon varovasti sekoittaen.
- Levitä taikina leivinpaperille pellille.
- Paista 200 *C keskitasolla n. 10 min.
- Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotellulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.
- Valmista täyte vatkaamalla rahkan joukkoon sokerit. Lisää viimeisenä joukkoon vaahdotettu kerma.
- Levitä pohjan päälle kaikki loppu lemon curdy. Tähän päälle levitä puolet tekemästäsi täytteestä.
- Kääri rullaksi leivinpaperin avulla.
- Levitä loppu täyte tortun päälle. Koristele SÄTEILYNVIHREILLÄ (<3) strösseleillä.
Nautiskele teekupposen kanssa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti