perjantai 13. toukokuuta 2016

Minttusuklaapalat

Mitä syntyy, kun ohjetta leivontaryhmän kokeiltavaksi haettiin rajauksilla "suklainen", "helppo ja nopea", sekä "ehkä jotain vähän niinku mokkapalat"? No...

Minttusuklaapalat (pellillinen)

Taikina
  • 200 g voita 
  • 2 dl maitoa 
  • 5 dl vehnäjauhoja 
  • 1 dl kaakaojauhetta 
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria 
  • 4 munaa 
  • 2 dl sokeria 
  • 2 dl Marianne crush -rouhetta 
Kuorrutus
  • 100 g voita 
  • 1 dl tomusokeria 
  • 1 prk (á 200 g) minttusuklaarahkaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
Pinnalle
  • n. 50 g tummaa suklaata 
Valmistus
  • Sulata voi. Lisää voisulaan kylmä maito. 
  • Yhdistä vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe. 
  • Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
  • Sekoita muna-sokerivaahtoon voi-maitoseos, jauhoseos sihdin läpi sekä karkkirouhe. Sekoita tasaiseksi. 
  • Kaada pellille leivinpaperille. 
  • Paista uunin keskitasossa 200*C n. 15 min. 
  • Kuorrutus: Sulata voi kattilassa, sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Anna jäähtyä. Lisää rahka. Sekoita tasaiseksi. 
  • Levitä kuorrutus jäähtyneelle leivospohjalle.
  • Koristele raastamalla suklaata pinnalle. 

Ota kuva ennen kuin hunnilauma puputtaa viimeisenkin palan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti