perjantai 6. toukokuuta 2016

Auringonpaistetta leipomassa

Hups, on jo toukokuu. Eli ihan kohta on kesä ja toivottavasti lämmintä ja aurinkoista. Ja sitä odotellessa osastolla leivottiin tänä perjantaina todellinen aurinkokakku.

Appelsiinikakku

Taikina
  • 200 g voita 
  • 2 ½ dl sokeria 
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja 
  • 4 tl leivinjauhetta 
  • 2 tl jauhettua inkivääriä 
  • 3 munaa 
  • 1 prk (á 200 g) appelsiinirahkaa
  • 1 appelsiini 
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
Sitrussiirappi
  • 50 g voita 
  • 1 ½ dl sokeria 
  • 2 dl appelsiinitäysmehua
  • 1 sitruunan mehu 
Pinnalle
  •  1 appelsiini
Valmistus
  • Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. 
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. 
  • Lisää munat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää tämän jälkeen rahka ja kuivat aineet. 
  • Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa. 
  • Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 23 cm). 
  • Pese appelsiini kuorineen hyvin.
  • Viipaloi appelsiini (edelleen kuoret mukana).
  • Asettele taikinan pinnalle appelsiiniviipaleet
  • Paista uunin alimmalla tasolla 175*C n. 1h 20 min, tai kunnes kakku on kypsä (hammastikku on kaveri). Peitä leivinpaperilla paiston puolivälissä, ettei pinta tummu liikaa. 
  • Valmistele sitrussiirappi: Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua n. 15 min, kunnes seos hiukan sakenee. Kaada kuumaa siirappi hiljalleen kakun päälle ja anna imeytyä. 
  • Kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut tekeytyä useamman tunnin.
  • Ota kakku ulos vuuasta ja irrottele leivinpaperi vasta juuri ennen kuin nostat herkun tarjolle.

No nyt on aurinkoa! ^_^

Appelsiinin kuoret ovat pehmenneet ja syötävissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti