Appelsiinikakku
Taikina
- 200 g voita
- 2 ½ dl sokeria
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 4 tl leivinjauhetta
- 2 tl jauhettua inkivääriä
- 3 munaa
- 1 prk (á 200 g) appelsiinirahkaa
- 1 appelsiini
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 50 g voita
- 1 ½ dl sokeria
- 2 dl appelsiinitäysmehua
- 1 sitruunan mehu
- 1 appelsiini
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää munat voi-sokerivaahtoon yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää tämän jälkeen rahka ja kuivat aineet.
- Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.
- Kaada taikina leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 23 cm).
- Pese appelsiini kuorineen hyvin.
- Viipaloi appelsiini (edelleen kuoret mukana).
- Asettele taikinan pinnalle appelsiiniviipaleet
- Paista uunin alimmalla tasolla 175*C n. 1h 20 min, tai kunnes kakku on kypsä (hammastikku on kaveri). Peitä leivinpaperilla paiston puolivälissä, ettei pinta tummu liikaa.
- Valmistele sitrussiirappi: Mittaa ainekset kattilaan ja anna kiehua n. 15 min, kunnes seos hiukan sakenee. Kaada kuumaa siirappi hiljalleen kakun päälle ja anna imeytyä.
- Kakku on parhaimmillaan, kun se on saanut tekeytyä useamman tunnin.
- Ota kakku ulos vuuasta ja irrottele leivinpaperi vasta juuri ennen kuin nostat herkun tarjolle.
No nyt on aurinkoa! ^_^ |
Appelsiinin kuoret ovat pehmenneet ja syötävissä. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti