lauantai 16. helmikuuta 2013

Alla hjärtans dag

Ystävänpäivä tuli ja meni, ja tsehän en ole koskaan kuulunut kyseisen spesiaalipäivän faneihin. Tai edes ystäviin. Joten kun Finnkino alkoi mainotaa uusimman Die Hardin ennakkonäytöstä ystävänpäivälle, niin miehekkeeni kanssa tuumasimme tämän kuulostavan aika hyvältä ajatukselta. No, erinnäisten mutkien kautta kävi kuitenkin niin, että tostaina aka 14.2. kuitenkin istuimme kaveriporukan kanssa meillä kiskomassa kakkua sokerihumalan toivossa samalla toisiamme herjaten. Mutta elokuva ei kuitenkaan ollut täysin kuopattu ajatus: se oli ohjelmassa sitten perjantaina. Ja vain minun ja miehekkeen sijaan meitä oli 7 hengen porukka, joka kaipasi elämäänsä vielä yhtä action-pätkää.


A Good Day to Die Hard ei varinaisesti ollut mikään erityisen... erityinen elokuva. Pikemminkin se oli vähän köpsällä juonella, tyhmillä kliseillä ja jenkkien suurimmilla huolenaiheilla kokoon kursittu alimittainen ja liian suuria lupaillut pettymys. Toki, jos kaipaat toimintaleffaltasi räjähtäviä autoja, liian pitkiä takaa-ajoja, venäläisiä pahiksina, ydinaseiden pelkäämistä ja muuta tyhmää, niin ehkä tämä sitten olisi sen arvoinen akti. Itselle amerikkalaisten suurimpien pelkojen/traumojen (ydinaseet, joukkotuhoaseet, terrorismi, Venäjä) käsittely jälleen yhdessä leffassa oli kokemus, joka jätti aika äkäiseksi. Ja epäuskoiseksi, kun säteilyturma-alueella päätettiin juosta ympäriinsä ilman suojapukuja (ja nekin, joilla puvut aluksi oli, ottivat ne pois). NAAMAPALMUSIN! Loputtomasti. Kunnes kiukutti taas. Edes ihaksikkaat ja hikiset miesvartalot eivät riittäneet korvaamaan tätä epäkohtaa.

Niin kuin joku meistä leffan jälkeen totesikin: "Jos varauskoodimme olisikin ollut väärä eikä oltais saatu lippuja, niin ei ois kyllä oikeastaan menetetty mitään." Mutta mentiin sitten vielä yksille ja kaikilla oli heti vähemmän paha mieli. Eikä ainakaan menty katsomaan mitään ällöä lovestooria tai mukahauskaa komediaa. Ja venäjää puhuville venäläisille sekä pumppuhaulikoille tietysti plussaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti