lauantai 23. helmikuuta 2013

One of the nine clouds

Nyt se on tapahtunut: yksi seitsemästä taivaasta sijaitsee maan päällä. Ja minä olen käynyt siellä. *innostunutta räpistelyä*

Okei, okei, selitän. Luodaanpas vähän mielikuvamaisemaa: Mikä tekee ihmisen todella onnelliseksi? Miten olisi kupillinen kuumaa juotavaa hyvän kirjan ääressä? Paranisiko tilanne vaikkapa suussasulavilla leivoksilla (juustokakkuja! kotitekoisia konvehteja!) ja kauniilla astioilla? Tarjoilijalla? Loputtomalla kirjavalikoimalla ihan siinä vieressä? Noh, tämmöinen paikka löytyy ainakin Tartosta.

www.maitseelamused.ee

Kyseessä on siis Cookbook, joka on nokkelasti nimetty ja liikeideataan nerokas kirjakahvila. Siis kirjakahvila. Pöytiintarjoilulla. Kahvilan esittelysivut (joilla kannattaa käydä jo ihan kuvien takia) sanovat siitä seuraavaa:

"Cookbook is warm little cafeteria in the heart of the Tasku shopping centre – in the Rahva Raamat bookstore. You can enjoy a cup of tea or a slice of our delicious cake alongside reading an interesting book or magazine. [...]We offer our everyday gourmet, which certainly fits into a tired shoppers day or for business lunch."

Voiko olla mitään parempaa tapaa olla kahvilassa TAI kirjakaupassa, kuin hortoilla täpötäysien hyllyjen välissä, valita kirja tai pari omistettavaksi ja kotiin asti odottamisen sijaan voitkin saman tien samassa liiketilassa istua alas viihtyisään, valoisaan ja useita erilaisia pöytä&tuoli-ratkaisuja tarjoavaan kahvilaan? On sohvaa, nojatuolia, baarijakkaraa ja tavallisempaa kahvilapöytää tuoleineen. Ja sitten on vielä pöytään lasin alle upotetut avoimet keittokirjat koristeina. Kyllä kelpasi istua aika huomattavan pitkään.

Minun, miehekkeen ja työkaverin kakut, kupposet ja yhden kirjakin.

Ja sitten pitää tietysti puhua siitä, mitä tarttui mukaan kotiin vietäväksi. Eli ostoskorikatsaus tuosta kirjakaupasta (mutta joka voisi yhtä hyvin olla katsaus koko ostoskeskuksesta tehtyihin hankintoihin, sillä en tosiaan löytänyt/kaivannut sieltä tämän jälkeen mitään muuta).


Now Panic and Freak Out
Kaikkien "Keep Calm"-juttujen vastapaino, eli kirjanen täynnä elämän turhuutta, luovuttamista, pessimismiä ja panikointia pyöritteleviä mietelauseita. Koska mietelauseet. Ja ne "Keep Calm"-jutut. ♥ Tämä on jo tietysti luettu läpi ja nauroin ääneen melkein joka aukeamalla joko puhtaasti huvittuneisuudesta, hämmennyksestä, samanmielisyydestä tai sitten epäuskosta ja päätään nostavasta... jos ei nyt ihan paniikista, niin jostain rinnakkaistunteesta.

William Gibsonin sci-fi-"trilogia"
Tämän sarjan (tai "sarjan", kuulemma eivät välttämättä tarvitse toisiaan) olen halunut lukea siitä asti, kun sen Bangkokissa eräässä megakirjakaupassa näin. Silloin kuitenkin vielä epäröin sen kriittisen pisteen erran ja jätin opukset hyllyyn. Virhe, joka jäi vaivaamaan. No, nyt se on korjattu, kun miehekekin näitä kiinnostuneena hypisteli. Pattern Recognition, Spook Country ja Zero History ovat nyt minun! *muhahahaha*

Mira Grantin (aka Seanan McGuiren) Newsflesh-trilogia
Toinen kolmen kirjan pakkaus, johon ihastelin jo Bankokissa, mutta raahatessani sylissä jo viittä kirjaa, kärsivät nämäkin kodittoman kohtalon. Kunnes nyt ne tulivat taas vastaan ja korjasin tämän(kin) virheen. Feed, Deadline ja Blackout ovat ymmärrykseni mukaan täynnä zombeja, jonkin asteista post-apoa, polittista vääntöä ja jännitystä. Odotan tältä sarjalta suuria.

William Gibsonin ja Bruce Sterlingin "The Difference Engine"
Steampunkkia tyypillisesti sci-fiä/cyberpunkkia tuottavalta kaksikolta. Oikeastaan miehekkeen ostos (tai siis minähän sen ostin, mutta hänen toiveestaan ja hänelle), mutta sen verran kiinnostaa, ettän enköhän minäkin tämän lue. Varsinki jos nuo muut Gibsoni ostamani kirjat ovat niin hyviä kuin odotan.

Sue Townsendin "The Woman Who Went To Bed For A Year"
Ei lainkaan minun ostokseni, vaan nimenomaan tuon kakkua ja kahvia kanssamme särpineen työkaverin. Näytti vain hyvältä kuvassa, että rivit ovat tasan. (Ja työkaverin mukaan ihan kökkökakka koko opus.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti