sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Sanojen kauneus

Kieliä arvioidaan maailmassa olevan 6000-9000, arviot vaihtelevat laskentatavan perusteella ja esimerkiksi murteen ja erillisen kielen eron tekeminen voi olla vaikeaa. Miksi kirjoitan tällaista tilastotietoa intoilublogiin? Koska tuhannet kielet tekevät sen, että maailma on pullollaan upeita ja mahtavia sanoja!

Viimeisin josta innostuin kunnolla osui vastaani tumblrin ihmeellisessä maailmassa.

http://soul-frosts.tumblr.com/post/30458981712

Sana, josta innostuin on 'iridescent'. Se tarkoittaa 'sateenkaaren väreissä kimaltavaa'. Sana itsessään on jo kovin kiva lausuttava, mutta vielä kun se tarkoittaa jotain noin ihanaa, värikästä ja kimaltavaa - jotain upeaa. Sillä ne ihmiset joita kuvailisin sanalla 'iridescent' ovat Tapauksia, niitä joita ei tule koskaan unohtamaan.

Lisää esimerkkejä maailman sanatarjonnasta löytyy other-wordly blogista. Suomenkielikin on siellä edustettuna sanalla 'myötähäpeä'. Sana-blogeja löytyy myös monia muita, mutta other-wordly on jostain syystä se, johon minä olen ihastunut. Toivottavasti sieltä löytyy muillekin juuri itselle sopivia sanoja. Ja ainahan sanavaraston laajennuksesta on hyötyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti