perjantai 26. lokakuuta 2012

Demo est omen


Höh höh, ette varmaan ikinä olisi uskoneet, että ilmaisia demoja tulee jatkuvasti lisää. Joten latasin niitä lisää, pelasin niitä lisää ja nyt ajattelin arvostella niitä lisää.

Dynamite Jack
Sotilaskoulutettu ihminen karkaamassa timanttikaivosorjuudesta. Vartijoiden välttelyä, räjäytyksiä, hyödyllisten tavaroiden keräämistä, peikkoja. Grafiikoissa ei turhia kikkailla ja pelimekaniikan oppii puolessa sekunnissa. Vähän kuin matopeliä pelais, mutta nyt sillä madolla on mahdollisuus asettaa pommeja. Viihdyttävä. Kysymykseksi nouseekin visainen ”Jaksaisiko tämä huvittaa täyden pelin verran?”-pähkäily. Katsotaan. Toimii tosin ihan vain demo-mittaisenakin... tai sitten tähän ei vain siinä ajassa menetä vielä hermojaan.

Edna & Harvey: Harvey's New Eyes
Kun peli pyörähti käytiin, niin katsoin aluksi ruutua hyvin epäuskoisena. ”Tää näyttää ihan pikkulasten opetuspeliltä!” Asetelmakin oli vähän semmoinen: katolinen sisäoppilaitos, alle teini-ikäiset hahmot, pihan haravoimista ja kukkapenkin kitkemistä... Mutta kun kertojan (hykerryttävän ihana, itsetyytyväisesti kehräävä ja pahaenteisesti tekolapsekas) ääni aloitti puhumisen, uskoni pelin mahdollisuuksiin palautui. Ei semmoisella äänellä vaan kerrota iloisista aakkosista tai muusta tylsästä. Ja ihan oikein: ääniä kuuleva pyromaanilapsi, maasta esiin kaivetun pommin avaamisyritys katuporalla, termiittien elävältä syömäksi joutuva poika... OMG! Joo, joo, joo! Vaikka jo ihan tuon kertoja takia. Lisäksi huomasin myös että tämä on jatko-osa. Pitää siis kaivaa se tarinan alkukin esille.

gamershell.com

Fairy Bloom Freesia
Vähän taas tämmöinen öh... jännä kokeilu. Eli siis pieni keijukaistyttönen, joka puolustaa metsää varjomörköjä vastaan. Onneksi suuri mestari on opettanut tytön käyttämään taistelulajia nimeltä ”Fairy Fu”, jonka kikoilla mörköjen kyllä luulisi kellistyvän. Ja niinhän siinä käy, koko homma toimii kahta tai kolmea näppäintä hervittomasti hakkaamalla ilman mitään ajattelua. TYL-SÄÄ! Ja miksi ihmeessä se suuri mestari ei itse tullut pistämään niitä pahiksia pataan, tosi vastuullista lähettää puolesta ehkä 6-vuotias pikkulikka.

PAYDAY: The Heist
No myönnän, tämä ei ole oikeasti demo. Tämä on Steamin ”viikonloppupeli” eli sitä saa pelata yhden viikonlopun ajan ilmaiseksi. Ja jollain ihme tempulla onnistuin jopa lataamaa sen viikonloppua lyhyemmässä ajassa. Olihan se ihan hauskaa vaihteeksi pelata jotain uutta peliä, jonka kanssa ei tarvitse pelätä sitä, että ”ihan kohta tämä kuitenkin loppuu... KESKEN!” FPS, mutta siihen se sitten jääkin. En vaan jaksa lämmetä pankkien ryöstämisille, panttivankien ottamiselle, enkä ympäriinsä juoksemiselle tyhmiä pikkutehtäviä suorittaen, kun minua samalla yritetään ampua. Paska valikoima aseita, ei ollut raketinheitintä tai mitään. Ainakaan en huomannut. Varmasti tosi monen muun makuun, mutta ei yhtään minulle. Kyllähän tätä sen yhden viiklopun ilmaiseksi pelasi, mutta vain koska se oli ilmaista.

Transcripted
Yrityksenä on tekoälyn (♥) avustuksella selvittää vaikka ja sun mitä tietoja biologisen näytteen geneettisestä materiaalista. Ja selvitä näytteen hyökkäyksistä sinua vastaan. Ongelmanratkaisua ja ammuskelua solutasolla. Ja tekoäly. Ihan hauskaa (semmoista toiminnallista aivojumppaa), mutta en jäänyt kaipaamaan pidempää versiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti