torstai 18. lokakuuta 2012

Demoa etsimässä

Olen pelannut vähän demoja viime aikoina, kun paikallisen Internetin latausnopeudet yhdistettynä ilmeneviin, jopa useita päiviä kestäviin katkoksiin eivät oikein kestä uusien täyspitkien pelien lataamista. Mutta säästyypähän rahaa ja tulee tutustuttua kaiken näköisiin tuotoksiin, jotka tavallisesti varmaan sivuttaisin. Nyt ne ovat päässeet kokeiluun, koska olivat tarjolla tarpeeksi nopeasti latautuvina ja ilmaisina näytteinä. Hitsin hienoa. 

Analogue: A Hate Story 
Tältä peliltä en oikein tiennyt, mitä odottaa. Lajityypiksi määritelty vain ”indie.” Aluksi peli kiehtoi (hakkerointia, tekoäly), sitten muuttui lähinnä tylsäksi ja idioottimaiseksi (korealaisten nimien historiaa ja historiallisesti oikeita tapoja piirtää sukupuu), mutta päätin katsoa homman vielä hieman pidemmälle. Antaa mahdollisuuden parantaa, koska hakkerointia ja tekoäly. Ja onneksi tein näin, sillä pikkuhiljaa juonikuvio alkoi aueta ja pelin kantava ajatus muotoutua. Ei kovinkaan suurta toimintaa tai tiukkoja tilanteita, mutta lisää hakkeoritnia ja tekoälyjä. Ja koska pelin hinta on minimaalinen, niin voi hyvinki olla, että tämän seuraavan kerran pelejä hankkiessani ostan. Ei huono, mutta ei myöskään konseptina ihan helpoiten pureksittavissa.

indiecade.com


Blackwell's Asylum 
Tässä olisi paljon potentiaalia: hullujenhuone, pakeneminen, päähenkilö nimeltä Nellie (Tahtotila-viite, toim. huom). Mutta silti into lopahti aloituslatausten jälkeen suunnilleen puolessa minuutissa. En pidä tämän grafiikoista (liian kulmikasta ja vinksottavaa yrittäen olla jotain burtonmaista, mutta tuoden lähinnä mieleen jonkun lasten halpa-animaation), liikkuminen on vaikeaa, hidasta ja epätarkkaa (olkoonkin, että yrittää mallintaa lääketokkurassa ja harhaisena ympäriinsä menemistä, mutta silti), piiloutuminen on toteutettu typerästi (tuntuu kuin jäisin sittenkin esille). En hanki, enkä edes suosittele kokeiltavaksi. 

Space Pirates and Zombies 
Kuuntele miehistön keskenäistä natinaa, rakenna alus, kerää mineraaleja, rakenna lisää aluksia, kerää mineraaleja, hanki missio, matkusta galaksien siäisesti ja välisesti, kerää mineraaleja, rakenna aluksia, kuuntele narinaa, ammuskele vähän, taas narinaa ja mineraaleja. Nimen perusteella odotin enemmän räiskintää, piraatteja ja/tai zombeja. Mutta olikin lähinnä avaruutta ja byrokratiaa. Jollekinhan tämäntyyppinen pelaaminen voisi olla ihan Se Juttu, mutta ei mulle. Sori. 

BioShock
Romahtava salainen sivilisaatio. First person shooter. Vempaimia jostain sci-fin ja steampunkin välimaastosta. Zombien kaltaisia ihmishirviöitä. Little sister. Selkeitä suoritettavia missioita. Taktiikkaa, aivojumppaa, toimintaa. Olin todella pettynyt, kun demo loppui niin lyhyeen. Jätti nälkäiseksi, enkä voi tehdä asialle mitään vielä kahteen kuukauteen. Menee ostoon hetimmiten, kunhan pääsen takaisin Suomeen. 

lonewolf.nettisivu.org

Nation Red 
Zombien tappamista yksin tai ryhmässä. Demo on toteutettu niin, että peliaika on rajoitettu, eli vaikka säilyisit hengissä ja pärjäisit hyvin, niin peli loppuu kun aika loppuu. Joudut aloittamaan aina uudelleen alusta tai ostamaan pelin. Liikkuminen touteutettu vähän jännästi (hahmoa katsotaankin ylhäältä käsin ja liikkuu ylös, alas ja sivuille en tavalliseen ”Eteen, taakse ja sivuille”-kaavan sijasta), mutta siihenkin tottuu. Ei yhtään niin pelottava ja stressaava kuin zombie-pelit mulle yleensä, en panikoinutkaan horden lähestyessä. Emt, ehkä, tuskin. Ei varsinaisesti mitään uutta tai ihmeellistä, Left 4 Dead esimerkiksi on minusta parempi. 

Hell Yeah! 
Helvetin herruutta käsissään pitelevä luurankopupu, josta paparatsi otti kuvia kumiankan kanssa. Nyt se jahtaa sitä kuvien ottajaa lentäen ympäriinsä rakettirepulla ja keräten kultaa. Anteeksi mitä? No just sitä. Ihan hauska, mutta myös aika wtf. Demo riittää, en jää kaipaamaan pidempää pelikokemusta. (Ja jos olet Helvetin herra, niin kai sulla ois jotain keinoja sen kuvaajan löytämiseen ja/tai tuhoamiseen? Siis muitakin kun se rakettireppu ja ympäriinsä haahuilu.)

2 kommenttia:

  1. Tuota mikä tuo viimeinen oli? Repesin huolella ja nyt kissa tuijottaa sylissä paheksuvan näköisenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun oli nopea latausaika ja nimessä oli asenteellista yritystä. :D

      Poista