tiistai 9. lokakuuta 2012

Varastelusta seuraa lisää varastelua.

Pistäydyin tyttöjen kanssa leffassa. Vähän arvottiin vielä lippuja ostaessa, että mennäänkö katsomaan Taken 2 vai Stolen, kun olivat alkamassa samaan aikaan ja kummassakin olisi samat kantavat teemat: kidnappaus sekä sitä johtuvaa toimintaa ja draamaa. Lopulta päädyimme tsekkaamaan jälkimmäisen, sillä totesimme, ettei Taken 2 tarjoaisi trailerin perusteella ykkösosaan nähden mitään uutta, ja siitä taas en itse ollut erityisemmin pitänyt. Ja vaikka Stolen kuulostikin juonellisesti lähinnä sen kopiolta, niin pitihän sille antaa mahdollisuus. Eri tekijät, eri näyttelijät, näillä voisi olla parempi näkemys. Spoilereita taas luvassa.



Leffasta itsestään ei sitten kuitenkaan ole paljoa sanottavaa. Oli rosvoja, draamailivat keskenään ja yksi meni vankilaan muiden jätettyä hänet rikospaikalle. Takaa-ajokohtaus parkkihallissa poliisiautojen kesken. 10 miljoonaa katosi aika arvattavalla tavalla, vaikka sitä pidetäänkin muka-salaisuutena leffa puolivälin paikkeille asti. Tyyppi pääsee vankilasta, osuutensa haluavat ex-rikoskumppanit kaappaavat sen tyttären. Uhkailua ja kiristystä. Poliisi ei usko ketään. Criminal mastermind pistää tuulemaan ja sitä on ajoittain ihan nautinto katsoa. Hauskojakin juttuja, mutta enimmäkseen muka-hauskuutta. Kultaa, joka ei paina mitään (Tämä ärsytti ihan todella. Jos sinulla on jalkapallokassillinen kultaharkkoja, niin et kyllä pysty raahamaan sitä mukanasi, saati edes kahden ihmisen voimin nostamaan sitä suorille käsille. Kulta painaa. Paljon). Ennakoitava lässynlääloppu, jossa pahat tyypit on kuolleet, hyvä vankilassa käynyt jätkä sai perheensä, eikä viimeistä kultakimpaletta tietenkään heitetty järveen, vaikka poliisille niin uskoteltiinkin. Ja AINA on joku paraatipäivä.

Jos on tarpeeksi tylsää, niin voihan tuon käydä katsomassa. Kun ei se huono ole, se vain ei ole hyväkään. Semmoinen keskiverto, jolla on hetkensä, mutta kompastuu kliseisiin ja hollywoodeiluun. Nyt pohdin, olisiko sittenkin pitänyt käydä katsomassa se Taken 2?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti