tiistai 15. joulukuuta 2015

Potter-fanin onnen päivä

Siitä on jo vaikka kuinka paljon aikaa kun saimme kuulla, että Fantastic Beasts and Where to Find Them on elokuvan pohjana. Tänään julkaistiin "announcement trailer", miten se ikinä suomentuukaan. Eihän se näytä tai kerro paljon mitään, mutta silti se on kurkistus siitä mitä on tulossa. Elokuva on spin off, joka sijoittuu kaiken lisäksi New Yorkiin, mutta yhtälailla se on paluu taikamaailmaan.

En kummemmin välittänyt Potter-elokuvista, mutta ne ovat silti tehneet eläväksi minulle ja monelle muulle tärkeän maailman. Fantastic Beastin trailerissa on paljon elementtejä, jotka muistuttavat aiemmista elokuvista. Mm. musiikki on kovin tuttua. Muistan edelleen miten tuntui siltä kuin jokin vaihe elämästä olisi ohitse kun poistuttiin Ouvan kanssa elokuvasalista viimeisen elokuvan jälkeen. Innostuinkin siis aikalailla kuullessani tästä elokuvasta. Muiden hypetessä SW:tä minä taidan vilkaista uudelleen trailerin.



Täältä voi lukea lisää trailerista ja elokuvasta.

Tästä tulikin mieleeni. Palautin tänä syksynä kandini. Työni otsikko on Poika joka elää - saatanan lähettiläs? Arvot Harry Potter -sarjassa katolisen kirkon ja evankelikaalisen liikkeen näkökulmasta. Työ on tehty teologisen tiedekunnan kirkkohistorian osastolle, tarkemmin kirjahistorian alle. Jouduin vaihtamaan näkökulmaa aika radikaalisti alkuperäisestäni, mutta olin joka tapauksessa todella innostunut tekemään työtä. Hautauduin erilaisiin lehtiartikkeleihin ja seuloin mielipiteitä Pottereista. Olin jotenkin aika skeptinen sen suhteen miten vaihtunut arvostelija ottaa työni vastaan, mutta huoli oli ihan turha. Palaute työstä oli todella hyvää ja arvosana korkein mahdollinen. Kaikkea sitä. Tiedän luvanneeni joillekin, että voivat lukea kandin kunhan se on valmis. En enää muista vaan kenelle, mutta pdf:n saa pyytämällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti