perjantai 18. joulukuuta 2015

Tiikeripalat

Perjantai on osaston toimintakalenterissa leivontapäivä, ja tällä kertaa oli joku löytänyt kokeiltavaksi vähän erilaiset "mokkapalat". Ei aavistustakaan mistä oli ohjeen repäissyt eikä itsekään enää muistanut, mutta jaan sen nyt joka tappauksessa tässä. Oli hyvää ja ainain riittävän makeaa. :D



Tiikeripalat (pellillinen)

Pohja:
- 3 munaa
- 4,5 dl sokeria
- 7 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vanilliinisokeria
- 2,5 dl maitoa tai vettä
- 2 rkl leivinjauhetta
- 200 g voita
- 4-5 rkl kaakaojauhetta
Kuorrute:
- 2 dl kermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 100 g valkosuklaata
Toimintaohje:
- Sulata voi ja jätä jäähtymään.
- Vatkaa vaahdoksi munat ja sokeri.
- Sekoita keskenään jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe.
- Lisää jauhoseos ja neste vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi voi.
- Ota taikinasta 1/2 tai 1/3 toiseen kulhoon (riippuen siitä kuinka paljon suklaista pohjaan haluaa) ja lisää siihen kaakaojauhe.
- Levitä pellille leivinpaperin päälle puolet vaaleasta taikinasta. Valuta vaalean taikinan päälle tummia taikinaraitoja. Lusikoi vielä loppu vaalea taikina päälle.
- Paista keskitasolla 200*C 15-20min.
- Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee (20-30min).
- Levitä kinuski jäähtyneen pohjan päälle.
- Sulata valkosuklaa ja liruta raidoiksi kaiken päälle.

Vähän kämänen kuva ja palat lytyssä, mut onpahan jotain.
(Tässä siis osani saaliista kotiinkuljetuksen jälkeen. :P )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti