Tiikeripalat (pellillinen)
Pohja:
- 3 munaa
- 4,5 dl sokeria
- 7 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vanilliinisokeria
- 2,5 dl maitoa tai vettä
- 2 rkl leivinjauhetta
- 200 g voita
- 4-5 rkl kaakaojauhetta
Kuorrute:
- 2 dl kermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 100 g valkosuklaata
Toimintaohje:
- Sulata voi ja jätä jäähtymään.
- Vatkaa vaahdoksi munat ja sokeri.
- Sekoita keskenään jauhot, vanilliinisokeri ja leivinjauhe.
- Lisää jauhoseos ja neste vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi voi.
- Ota taikinasta 1/2 tai 1/3 toiseen kulhoon (riippuen siitä kuinka paljon suklaista pohjaan haluaa) ja lisää siihen kaakaojauhe.
- Levitä pellille leivinpaperin päälle puolet vaaleasta taikinasta. Valuta vaalean taikinan päälle tummia taikinaraitoja. Lusikoi vielä loppu vaalea taikina päälle.
- Paista keskitasolla 200*C 15-20min.
- Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua pienellä lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee (20-30min).
- Levitä kinuski jäähtyneen pohjan päälle.
- Sulata valkosuklaa ja liruta raidoiksi kaiken päälle.
Vähän kämänen kuva ja palat lytyssä, mut onpahan jotain. (Tässä siis osani saaliista kotiinkuljetuksen jälkeen. :P ) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti