Karpaloiset tuplasuklaakeksit:
Taikina:
- 150 g voita
- 2 ½ dl fariinisokeria
- ½ dl sokeria
- 2 munaa
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl ruokasoodaa
- 150 g valkosuklaata
- 100 g tummaa suklaata
- 150 g kuivattuja karpaloita
- Sulata voi kattilassa ja anna olla kohtuullisella lämmöllä välillä sekoittaen. Voin tulee ruskistua, muttei palaa. (Ensin voi vaahtoaa, sitten vaahto laskeutuu ja voi kiehuu hiljalleen. Tässä kohtaa keltainen väri muuttuu nopeasti vaalenaruskeaksi ja edelleen ruskeaksi, mikä onkin jo liikaa, joten ole tarkkana.)
- Anna voin jäähtyä noin puoli tuntia.
- Paloittele suklaat ja karpalot.
- Laita molemmat sokerit, muna ja keltuainen kulhoon, ja vatkaa sekaisin.
- Lisää jäähtynyt voi ja vatkaa vielä jonkin aikaa.
- Mittaa vehnäjauhot ja sooda mukaan ja sekoita.
- Lisää lopuksi paloiteltu valkosuklaa ja karpalot ja sekoita pikaisesti vain juuri ja juuri sekaisin.
- Ota lusikalla kokkareita pellille.
- Paista uunissa 175*C keskitasolla n. 10 minuuttia.
- Kuulemma erityisen hyviä kylmän maidon kanssa heti uunista tultuaan. (En tiedä, kun maito ei kuulu repertuaariini.)
Taikinakokkareista syntyi keksikokkareita. Onneksi tämä ei ole kauneuskilpailu. |
Pitääpä muuten kehua tämän claire's:sta ostamani pinkki-musta-valkoisen glitterlakan kovuutta ja kestävyyttä: yli viikko mittarissa ja edelleen upea. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti