maanantai 14. maaliskuuta 2016

(mini)TENTACLES!

Huh, jopas on taas ollut hiljaista. Mutta sitä se kevät ja lisääntyvä valo tuo: energiaa ja kiireisyyttä. ^__^ Ja koska energiaa, niin olen puuhastellut kaikkea pientä. Esimerkiksi päätynyt kokeilemaan, onko netissä kiertävissä “helpoissa pehmoleluohjeissa” oikeasti mitään a)helppoa, tai b)järkeä. Siis kyllähän te nää tiedätte: 

Esimerkkitapaus. Yksi monista.

Niinpä! Söpöjä, ja näyttävät helpoilta ja nopeilta tehdä. Joten ei muuta kuin tuumasta toimeen ja kaivelemaan kaapista "joku jämäpala jotain kangasta" (trikoo ja college parhaita varsinkin käsin ommeltaviksi, kun eivät purkaudu). 

Mutta nyt on totuus julki: ainakin tämä esimerkkitapaus todella oli helppo ja nopea tehdä, ompeli sitten käsin, ompelukoneella tai saumurilla (kyllä, testasin kaikkia kolmea tapaa ihan vertailun vuoksi).


Pusumustis syntyi kokonaan käsin ompelemalla.
Neulatyynyssä kiinni päällekkäin molemmat tarvitut kaavat.


Vasemmalta oikealle: koneella, saumurilla, käsin.

Ja sitten erilaisten "imukuppien" esittelyä.
Kirahv-kuvioinen oli aika hyvä, mutta paras oli ehdottomasti kesällä
Puolasta ostettu super-outo nypyiläinen "kuplamuovi"kangas.

Tämä ohje oli kaavan piirtämisen jälkeen jopa niin yksinkertainen ja vaivaton, että voisin suositella vaikka lasten kanssa yhdessä tehtäväksi. Itse käytin päihin tätteenä styroksihelmiä ja lonkeroissa kangassilppua (jota syntyi kivasti palojen leikkaamisen sivutuotteena), mutta toimisivat luultavasti hyvin myös hernepussityyliin jollain raskaammalla täytettyinä. Naamat piirsin spriiliukoisilla tusseilla, kun en jaksanut kirjoa, mutta halusin jotain mahdollisesti pesuakin kestävää. Paitsi kuvissa keskimmäisenä olleeseen, johon laitoin silmiksi pyöreäpäiset kartioniitit. Pörröiseen naamaan kun olisi ollut hankala piirtää.

1 kommentti: