maanantai 5. elokuuta 2013

Kotiapulaisten kokkikurssilla

elli-in-wonderland.blogspot.fi

Tässä jokin aika sitten (okei, okein, HUHTIKUUSSA!) luin viimeinkin Kathryn Stockett'n kehutun kirjan "Piiat". Hurmaava! Mukaansatempaava. Silmiä avaava. Luin tätä busseissa, junissa, koulussa joka ikisellä mahdollisella hetkellä, ja tietysti kotona onnessani aina pitkälle iltaan. Onneksi teos ei ole kuin 611-sivuinen, joten järkäleromaaneihin totuneelle tämä oli loppujen lopuksi aika palanen kakkua vaan. Tai piirakkaa.

Itse kirjasta ei oikein muuta sanottavaa ole (LUE SE!), mutta ajattelin jakaa tässä yhden reseptin suoraan kirjasta nyt, kun olen sen itse koekokannut. Ja olihan ruoka kirjassa varsin kantava teema.

Ken tästä klikkaa, spoilaantuu varmasti. O-ou!
Mutta ei, tämä on se toinen kirjan resepteistä. Ja tätä en kokeillut.

No niin, ja asiaan.

s. 65
"Kana on lionnut kirnupiimässä", minä [Minny] sanon. "Nyt sekoittakaa kuivat aineet." Kaadan jauhoja, suolaa, lisää suolaa, pippuria, paprikajauhetta ja hyppysellisen cayennepulveria kaksinkertaiseen paperipussiin.
"Nyt, pankaa kanapalat pussiin ja ravistakaa sitä." 
Näin tehtiin meilläkin. Tämän jälkeen sekä kirjassa että oikeassa elämässä pannulle pantii reilusti rasvaa, johon kanat laskettiin kuplimaan ja ruskistumaan (eli uppopaistettua nannaa oli tiedossa). Ja uskokaa tai äökää, mutta lopputulos oli oikein maihtuva. Piimä sitoi leivityksen kanansiipien ja -koipien pintaan, toi aavistuksen sävyä makuun olematta hyökkäävä ja koko homma toimi kaikin puolin. Kaveriksi kana sai vielä Poppamiehestä ostettua kastiketta potkua antamaan. Sormianuoletuttavan hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti